DECIZIA NR 18 DIN 09.10.2024

Anunt electoral

ANUNȚ ELECTORAL

Candidatura pentru funcţia de reprezentant în Consiliul naţional poate fi depusă de orice membru al Adunării generale a colegiului teritorial, în perioada prevăzută la art. 55 alin. (2) din Regulamentul electoral (conform CEC a CMR, până în data de 12 octombrie 2024, ora 13:00).

Candidaturile se depun:

    a) personal, la sediul colegiului teritorial, în orarul: 10:00-13:00. Sediul se află în Botoșani, str. Arh. Marchian, nr.11;

    b) prin poştă electronică, până în data de 12 octombrie 2024, ora 13:00. Data şi ora depunerii este atestată de către calculatorul colegiului teritorial şi este dovadă pentru data şi ora depunerii candidaturii; adresa de email: cmrbotoșani@gmail.com.

După afișarea pe site în data de 13 octombrie 2024 până în ora 13:00, a candidaturilor pentru biroul teritorial (procedură internă a consiliului nou ales) și pentru reprezentantul în CN al CMR, contestațiile  față de acestea se pot depune până în data de 14 octombrie 2024, ora 13:00, online pe email (cu semnătură electronică extinsă): cmrbotoșani@gmail.com, sau fizic, la sediul colegiului teritorial, în data de 14 octombrie 2024, în orarul: 09:00-13:00.

Contestaţiile vor conţine următoarele elemente:

    a) numele, prenumele, specialitatea medical, domiciliul contestatorului,

    b) motivele de contestaţie argumentate;

    c) data şi semnătura olografă a contestatorului, în original, sau semnătura electronică extinsă, în condiţiile prevăzute de Legea nr. 455/2001 privind semnătura electronică, republicată, cu completările ulterioare.

 

-- 

COLEGIUL MEDICILOR BOTOSANI
    str. Marchian nr. 11 Botosani 710211 Romania

Scrisori de intentie, declaratii candidatura, proces verbal

turul II

În perioada 20-21.09.2024, s-a desfășurat fizic și online turul I pentru alegerea membrilor în Consiliul județean al Colegiului Medicilor Botoșani. În urma centralizării prezenţei la vot în primul tur de vot, Comisia electorală a Colegiului Medicilor Botoșani constată nu a fost îndeplinită condiția de participare de două treimi din numărul membrilor cu drept de vot și decide organizarea turului II care i va avea loc în zilele 4-5 octombrie 2024. Intervalul orar în care se va desfășura scrutinul, atât fizic, cât și electronic (online) rămâne cel stabilit de Comisia Electorală Centrală, între orele 10:00 și 20:00.

Votul fizic va putea fi exprimat la secția de votare, organizată la sediul Colegiului Medicilor Botoșani, din municipiul Botosani,str.Marchian nr.11 .Accesul la votul electronic se va face EXCLUSIV pe telefonul mobil, prin Aplicația Medicului. Pentru suport tehnic, vă punem la dispoziție adresa de e-mail: app-medic.suport@cmr.ro

Al doilea tur de vot se consideră valabil indiferent de numărul alegătorilor care vor participa la vot, conform prevederilor Regulamentului electoral, art. 92, alin. (4).

Educatie medicala continua

În vederea creşterii gradului de pregătire profesională şi asigurării unui nivel ridicat al cunoştinţelor medicale, medicii sunt obligaţi să efectueze un număr de cursuri de pregătire şi alte forme de educaţie medicală continuă şi informare în domeniul ştiinţelor medicale, pentru cumularea numărului de credite stabilite în acest sens de către Colegiul Medicilor din România. Sunt creditate cursurile, programele, precum şi celelalte forme de educaţie medicală continuă avizate de Colegiul Medicilor din România.

Medicii care nu realizează pe parcursul a 5 ani numărul minim de credite de educaţie medicală continuă, stabilit de Consiliul naţional al Colegiului Medicilor din România, sunt suspendaţi din exerciţiul profesiei până la realizarea numărului de credite respectiv.

Educaţia medicală continuă (EMC) reprezintă totalitatea activităţilor planificate de pregătire teoretică şi practică desfăşurate de medici în vederea dobândirii sau îmbunătăţirii nivelului de cunoştinţe, abilităţi şi atitudini profesionale, în scopul creşterii calităţii actului medical şi nivelului de performanţă în domeniul respectiv.

Activităţile de EMC sunt cuantificate prin unităţi de creditare, denumite credite EMC.

Creditele obţinute de medici în urma participării la activităţile de EMC contribuie la alcătuirea punctajului profesional al medicului. Evaluarea punctajului profesional al medicului se face periodic, la un interval de 5 ani. Prin excepţie, pentru medicii care au împlinit vârsta legală de pensionare prevăzută de lege, procedura evaluării se face anual, în baza cererii de prelungire a activităţii.

 

Numărul minim de credite EMC pe care un medic trebuie să le acumuleze este de 200 pe parcursul ultimilor 5 ani sau de 40 pe an.